silketrykk

Etter- og videreutdanningen ved Universitetet i Bergen, Fakultet for Kunst, Musikk og Design tilbyr i samarbeid med Trykkeriet et tre dagers kurs i silketrykk. Kurset er primært rettet mot kunstnere, designere og lærere innenfor kunst og håndverksfag, men andre interesserte kan også ta kontakt.

Om silketrykk:

Silketrykket forbindes nok først og fremst med popkunstens fremvekst i USA og Europa på sent -50tall og den politiske kunsten i Norge på -70tallet. I dag er teknikken igjen hyppig brukt på «street-art» scenen og blant designere som gjør småskalaproduksjon for å nevne noe.

Silketrykket gjør det mulig å benytte både tegneriske, maleriske og fotografiske bildeuttrykk i fri kombinasjon med tekst og andre grafiske element. I kurset vil det være opp til deltagerne å bestemme hvor de vil legge sitt fokus: på det fotografiske, digitalt fremstilte motivet som skrives ut fra verkstedets Epson-maskin, eller å jobbe manuelt og direkte på transparent folie. I begge tilfeller kontaktkopieres motivene til silketrykkrammen som brukes i selve trykkeprosessen.

Det tas sikte på å produsere et motiv innenfor format rundt 50 x 70 cm i en eller to farger, på et papir av god kvalitet i et mindre opplag (10 eksemplar). Avhengig av hvor mye kursdeltager har forberedt vil det også være mulighet for enda et motiv i to farger, samme format, papirkvalitet og opplag. Dette krever at deltageren kan arbeide relativt selvstendig.

Assistent vil bidra til klargjøring/vask av rammer for dagene samt assistere noe under dag to.

Kursholder vil ha e-postkontakt med deltagerne to uker i forkant for forberedelse av kurs og motivarbeidet til den enkelte.

Praktisk Informasjon:

Bindende påmelding: Send oss epost  for å melde deg på kurset

Pris: Avgift pr deltager 1500 kr

Dato: 21-23. april 2017

Kursets varighet

Fredag                        kl         17.00-20.00
Lørdag                        kl         11.00-17.00
Søndag                       kl         11.00-17.00

Aktive forberedelser for kursholder, e-kontakt med kursdeltagerne, to uker innen kurs.

Sted: Fjøsangerveien 70A

I løpet av disse dagene vil kursdeltager lære følgende:
– Fremstille filmer til silketrykk
– Legge emulsjon på ramme (demonstrasjon)
– Kontaktkopiere motiv til ramme, fremkalle og retusjere
– Trykke
– Vaske ut og klargjøre ramme for ny prosess
– Ta vekk skygge i duken (demonstrasjon)

 

Kurset vil også være kvalifiserende til å leie seg inn og arbeide selvstendig på Trykkeriet i ettertid.